Maple Learn – den irriterende lillebror
Maplesoft har udviklet en række af fremragende produkter, og ofte har vi talt om de mange fordele, der er ved at bruge Maple i undervisningen – den omfattende onlinehjælp, masser af materialer på dansk og en »start-pakke« specielt udviklet til den danske folkeskole af folkeskolelærere, der ved hvad de taler om.
I mellemtiden er en gratis lillebror, Maple Learn, blevet stillet til rådighed, ikon-baseret og på dansk. Det eneste der adskiller den gratis version for premium-udgaven, er antallet af eksempler Maplesoft stiller til rådighed. Ydermere skal Maple Learn ikke installeres, men kan køre på alle platforme, inclusive ChromeBooks og tablets.
De mange muligheder ligger gemt i de mange ikoner, og kan gøre indlæringskurven stejl for eleverne, men som i »den rigtige Maple 2022«, kan arbejdet gemmes i Maple Cloud, tilgås derfra og kommenteres/rettes eller hjælpen skrives direkte i dokumentet – så med alle de muligheder, hvorfor er den så irriterende?
Den allerede omtalte brugerflades stejle indlæringskurve kan virke direkte demotiverende på eleverne, der derfor vil finde anvendelsen mere som en plage frem for en hjælp, og det selv om at menuerne snakker dansk.
Når eleverne først (endelig) har vænnet sig til brugerfladen, både med hensyn til menuer og anvendelsen af de grafiske værktøjer, oplever de, at de alligevel bliver nødt til at åbne et regneark, hver gang de skal lave et søjle- eller cirkeldiagram, kopiere og gemme billedet for til sidst at indsætte billedet i dokumentet.
Til gengæld ligger mange af de begreber eleverne skal anvende, så som minimum, maksimum og typetal direkte til at hente og tilføje med et klik, er tabellen først oprettet. Tåbeligt dog, at eleven må oprette tabellen to gange, for at komme i mål. Men måske de gode folk i Maple, får løst dette problem også.
Men i mangel af bedre, især hvis man anvender Chromebooks eller tabletter, er Maple Learn pt. det bedste gratis værktøj, både til at tage noter og udregne matematik på folkeskoleniveau!
Irriterende 😉